Aktyvi ir sėkiminga Trakų sporto mėgėjų savaitė

//Aktyvi ir sėkiminga Trakų sporto mėgėjų savaitė

Aktyvi ir sėkiminga Trakų sporto mėgėjų savaitė

Praėjusi savaitė buvo aktyvi Trakų sporto mėgėjams. Liepos 16 d. (ketvirtadienį) Trakų vardas ne kartą buvo minimas Lietuvos triatlono taurės neįskaitiniame Vilniaus triatlono etape. Čia vyko Tri-fun distancijos varžybos (200 m plaukimas, 10 km. dviračiu ir 2,5 km. bėgimas). Varžybose dalyvavo nemažas Trakų triatlono mėgėjų būrys. Geriausiai pasirodė varžybų debiutantė Viktorija Senkutė, kuri moterų mėgėjų grupėje užėmė pirmąją vietą, o Trakų triatlono būrelio estafetės komanda užėmė trečiają vietą. Kitų trakiečių rezultatai kuklesni, tačiau tai suprantama, nes jų laukė po dviejų dienų įskaitinis LTT etapas Jonavoje, todėl Vilniuje taupant jėgas buvo tiesiog gera treniruotė.

Liepos 18 d. (šeštadienį) dalyvavome triatlono šventėje Jonavoje, kur vyko antrasis LTT etapas. Jonavos triatlonas yra bene sunkiausias iš visų etapų, nes dviračių trąsa didžiają dalį driekiasi įkalnėn, keletas nemažų įkalnių “nepaglosto” sportininkų ir bėgant.

Jonavoje Trakus atstovavo dar didesnė komanda, o didžiausias dėmesys buvo skiriamas elitiniam triatletui Marijui Butrimavičiui, kuris varžosi pagrindinėje – olimpinėje distancijoje. Pirmame etape Varėnoje Marijus liko antras, todėl turėjo pakankamai motyvacijos atsigriebti ir tai jam pavyko – Jonavoje Marijus lipo ant aukščiausios pakylos, už nugaros palikdamas Varėnoje jį aplenkusį Igorį Kozlovskį.

Sprinto distancijoje savo amžiaus grupėje trečiają vietą iškovojo Tomas Burbulis, o sprinto estafetės varžybose Trakų komanda, vedama Viktorijos Senkutės finišavo antra.

Savaitė užbaigta 100 km. bėgime Vilniaus Vingio parke, kuris vyko liepos 19 d. (sekmadienį). Čia trakiečiai dalyvavo 10 x 10 km. estafetėje ir užėmė devintą vietą tarp 38 komandų. Trakų komandai atstovavo: Eglė Bakanovaitė, Laura Apolskienė, Karolis Sunklodas, Indrė Budėnienė, Šarūnas Ūsas, Saulius Ritter, Dominykas Jančionis, Algirdas Tomas Venclovaitis, Tomas Burbulis ir Marijus Butrimavičius.

Begalo malonu ir džiugu, kad vis dažniau aukšto lygio sportininkai, garsinantys Lietuvos vardą visame pasaulyje, su mielu noru atstovauja Trakus ir dalyvauja tokiuose renginiuose kartu su sporto mėgėjais.

2020-07-21T05:50:46-02:00

Leave A Comment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Ok