Sėkmingos varžybos Skaudvilėje

//Sėkmingos varžybos Skaudvilėje

Sėkmingos varžybos Skaudvilėje

Vakar, rugpjūčio 2 dieną Skaudvilėje (Tauragės rajonas) vyko trečiasis Lietuvos triatlono taurės etapas, kuriame dalyvavo rekordinis Trakų triatlono būrelio atstovų kiekis. Dvylika – tiek mūsiškių varžėsi olimpinėje, sprinto ir Tru-fun distancijose.

Savo pasiektais rezultatais patenkinti turėtų būti beveik visi arba visi trakiečiai. Galbūt kažkas nusivylė savo rezultatu plaukime ar bėgime, bet bendras rezultatas vistiek geras visų.

Labiausiai varžybose nudžiugino Viktorija Senkutė, kuri pirmą kartą dalyvavo sprinto varžyboe ir iškart užėmė antrąją vietą bendroje moterų įskaitoje, nusileisdama tik LTT lyderei Ugnei Paurytei. Viktorija daug metų profesionaliai užsiima irklavimu, todėl jos fizinis pasirengimas, jėga ir ištvermė puikiai atsiskleidžia tokiame universaliame sporte, kaip triatlonas.

Žinoma nemažiau džiaugiamės ir antra iš eilės Marijaus Butrimavičiaus pergale olimpinėje distancijoje. Čia Marijus šį kartą nepaliko jokių vilčių Gediminui Pajėdai ir Mantui Jonikui. Tiesa, varžybose nedalyvavo pagrindinis Marijaus varžovas Igor Kozlovskij, kuris išvakarėse Kupiškyje vykusiame Lietuvos triatlono sprinto čempionate patyrė traumą.

Sekančios varžybos – jau ateinantį šeštadienį Vilniuje – neįskaitinis etapas (Tri-fun) pavadinimu “Triatlonas visiems”, o pagrindiniai startai rugpjūčio 22 d. Veisiejuose ketvirtasis ir penktasis – paskutinis etapas rugsėjo 5 d. Druskininkuose, kuriuose tikimės dar didesnio trakiečių būrio ir žinoma aukštų pasiekimų.

Patys pajėgiausi ir drąsiausi dar bandys įveikti “Iron Trakai” rugsėjo 19 d. Tai triatlono varžybos, kuriose reikia įveikti pilną arba pusę Ironman distanciją. Pilna distancija susideda iš 3,8 km. plaukimo, 180 km. dviračiu ir 42 km. bėgimo, pusė distancijos – 1,9 km. plaukimas, 90 km. dvirčiu ir 21 km. bėgimas.

 

Šarūnas Ūsas

KKSC direktoriaus pavaduotojas

2020-08-03T05:30:32-02:00

Leave A Comment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Ok