Lietuvos triatlonininkai sezoną užbaigė Trakuose

//Lietuvos triatlonininkai sezoną užbaigė Trakuose

Lietuvos triatlonininkai sezoną užbaigė Trakuose

Praėjusį šeštadienį Trakuose vyko ilgai lauktas renginys – neįskaitinis Lietuvos tritalono taurės etapas “Iron Trakai”. Neįskaitinis jis todėl, kad sportininkai varžosi ne įprastose olimpinėje, sprinto ar TRI-FUN distancijose, bet gerokai ilgesnėse Ironman 140.6 ir 70.3. 140.6 sudaro 3,8 km. plaukimas, 180 km. dviračiu ir 42 km. bėgimas. 70.3 – analogiškai dvigubai trumpesni atstumai.

Trakų trasa yra labai ypatinga, nes plaukimas vyksta irklavimo trasoje, kas šiek tiek lengvina šią rungtį, nes dalyviai orientuojasi pagal plūdurus bei po vandeniu ištemptus lynus. Už tai labai kalvota dviračių trasą yra sunkiausia ne tik Lietuvoje, bet viena sudėtingiausių pasaulyje naudojamų trasų Ironman varžyboms. Per visą 180 km. atsumą bendras sukilimas sudaro net 2 km., kas yra labai daug. Bėgimo trasa labai vaizdinga, tačiau irgi ganėtinai sudėtinga dėl įvairios dangos (asfaltas, trinkelės, mediniai tiltai, žvyras) bei gausybės turistų, miesto svečių.

Ganėtinai vėsų ir labai ankstyvą rytą į Galvės ežere esančią irklavimo trasą šoko 36 pilnos ir 85 dvigubai trumpesnės distancijų individualių, bei 7 pilnos ir 20 trumpesnės distancijų estafečių komandų dalyviai.

Kaip ir priklauso, šių tikrai sunkių varžybų nepabūgo ir būrys Trakus atstovaujančių triatlonininkų.

Tradicijų nelaužė geležinis žmogus Marijus Butrimavičius, kuris nepaliko jokių vilčių varžovams (antros vietos laimėtojas Gytis Junevičius atsiliko 1 val., 11 min.), įveikė pilną distanciją per 9 val., 22 min., 49 sek. ir 13 minučių pagerino savo paties prieš 2 metus čia pasiektą rezultatą. Taip pat tai yra neoficialus Lietuvos Ironman 140.6 rekordas.

Dar vienas trakietis, nepabūgęs įveikti pilną distanciją buvo Algirdas Tomas Venclovaitis, kuris tikrai maloniai nustebino daugelį, tame tarpe ir savo komandos draugus finisavęs po 11 val., 27 min., 4 sek. Tai tikrai puikus rezultatas debiutantui. Bendroje įskaitoje Algirdas užėmė aukštą 8-ąją, o amžiaus grupėje 2 vietą!

Ironman 70.3 savo jėgas išbandė 8 sportininkai, bei 1 estafetės komanda, atstovaujanti Trakų triatlono būrelį.

Čia geriausiai pasirodė Daniel Vitalij Kostkin (5:11:53) bendroje įskaitoje užėmęs 11 vietą, nuo jo nedaug atsiliko Karolis Sunklodas (5:13:12, 13 v.), Edgaras Krasavcevas (5:20:05, 16 v.) ir Laurynas Norkus (5:28:49, 22 v.). Iš 6 valandų “neišlipo”, tačiau taip pat labai gerus rezultatus parodė Justinas Lapinskas (6:09:57, 53 v.), Šarūnas Ūsas (6:15:15, 56 v.), Henrikas Rudelis (6:55:26, 73 v.) ir Andrejus Mejus (6:55:27, 74 v.). Estafetės komanda, kurioje plaukė Jurijus Krivičius, dviratį mynė Mindaugas Statauskas ir bėgo Indrė Budėnienė, užėmė 14 vietą (5:36:50).

Trakų triatlono būrelio nariai Saulius Ritter, Viktorija Senkutė, Dominykas Jančionis, Renatas Belevičius ir Tomas Burbulis prisidėjo su pagalba organizatoriams – padavinėjo sportininkams maistą, vandenį ir gertuves dviračio rungtyje, bei dviračiais lydėjo lyderius bėgimo rungtyje, kas buvo tikrai sudėtinga ir atsakinga saulėtą ir šiltą šeštadienį pilname žmonių Trakų senamiestyje.

Varžybas organizavo VšĮ “Lietuvos triatlono taurė”, prie jo svariai tiek finansiškai, tiek ūkinių klausimų sprendimu prisidėjo Trakų rajono savivaldybė ir Kūno kultūros ir sporto centras.

Pažymėtina, kad tikrai sudėtingas renginys praėjo be nesklandumų, nemalonumų ir incidentų. Iš atsiliepimų viešojoje erdvėje matyti, kad dalyviai liko patenkinti ir nenusivylę. Dėkojame visiems už puikią atmosferą ir nuotaiką.

Iki kitų metų!

 

2020-09-22T09:42:47-02:00

Leave A Comment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Ok