Šaškių turnyras sausio 13- osios aukoms atminti Aukštadvaryje

//Šaškių turnyras sausio 13- osios aukoms atminti Aukštadvaryje

Šaškių turnyras sausio 13- osios aukoms atminti Aukštadvaryje

Sausio 16 d.  Aukštadvario gimnazijos aktų salėje vyko šaškių turnyras skirtas sausio 13- osios aukoms atminti. Dėl pandeminės situacijos šis, tradicinis šaškių turnyras persikėlė iš Trakų į Aukštadvarį.  Pagerbti žuvusius už Lietuvos laisvę susirinko 56 šaškių sporto entuziastai iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Šiaulių, Biržų, Pasvalio, Marijampolės, Kupiškio, Prienų,  Likiškėlių, Luksnėnų, Punios, Trakų, Lentvario, Aukštadvario, Karapolio ir Bijūnų.

Pagrindinis turnyro organizatorius ir rėmėjas Bijūnų gyvenvietės šaškių klubas „Bijūnėlis“.

Varžybų atidarymo metu varžybų teisėjas Kęstutis Blaževičius pasveikino dalyvius ir pakvietė tylos minute pagerbti kovotojų už Lietuvos laisvę atminimą. Po atidarymo prasidėjo kova. Visi dalyviai sužaidė po 9 partijas. Joms pasibaigus paaiškėjo turnyro nugalėtojai ir prizininkai.

Pirmojo turnyro Aukštadvaryje nugalėtoju tapo tarptautinis didmeistris Aleksej Domčev iš Vilniaus (surinkęs 8,5 taško iš 9 galimų), antrą vietą laimėjo alytiškis Dainius Bukleris, trečią laimėjo Rokas Banevičius iš Šiaulių.

Moterų tarpe pirmąją vietą laimėjo vilnietė Myja Plėškytė,  antrąją vietą laimėjo trakietė Agnė Lizdenė, trečiąją-  kaunietė Genovaitė Bukauskienė.  Jaunimo tarpe nugalėjo Arijus Ribokas iš Kupiškio, antrąją vietą laimėjo šiaulietis Erikas Sabaliauskas, trečiąją- Dalius Venclovas iš Vilniaus.  Vaikų grupėje nugalėjo Artūras Sabaliauskas iš Šiaulių, antras- Jonas Vinciūnas iš Vilniaus, trečia Vakarė Sabaliauskaitė iš Šiaulių. Apdovanoti ir jauniausi turnyro dalyviai. Tai septynmetė Kamilė Matijoškaitė iš Vilniaus ir septynmetis  Pijus Tvardauskas iš Bijūnų.

Trakų rajono vyrų tarpe geriausiai sekėsi lentvariečiui Audriui Jakubauskui, antras – Karapolio kaime gyvenantis Algis Račkauskas, trečias – Tadas Vitkauskas iš Trakų. Smagu, kad Trakų rajoną turnyre atstovavo net 11 dalyvių.

Džiaugiamės, kad šis turnyras tapo žinomas visoje Lietuvoje ir kasmet sutraukia didelį būrį šaškių sporto entuziastų, norinčių būtent taip pagerbti žuvusius už Lietuvos laisvę.

 

Varžybų vyriausias teisėjas, šaškių klubo „Bijūnėlis“ pirmininkas Kęstutis Blaževičius

2022-01-24T05:52:54-02:00

Leave A Comment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Ok