Kovo 11-oji paminėta sportiškai

//Kovo 11-oji paminėta sportiškai

Kovo 11-oji paminėta sportiškai

Trakų rajono sporto mėgėjai tradiciškai įsimintinas Lietuvai datas pažymi sportiškai. Ne išimtis ir praėjusį ketvirtadienį minėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, trakiečių pasitikta simboliniu 11 kilometrų bėgimu, kurį šiemet skyrė ne tik Lietuvai, bet ir už savo laisvę didvyriškai ginklu kovojančiai Ukrainai bei ukrainiečiams. Startavę lygiai 11:00 val. nuo Trakų kultūros rūmų 12 bėgikų nešini Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis nubėgo iki Trakų salos pilies, o likusius kilometrus “rinkdami” Varnikuose, senajame Lentvario kelyje, Vilniaus, Aukštadvario ir kitose Trakų gatvėse po valandos finišavo vėl prie kultūros rūmų. Čia bėgimo dalyviams buvo įteikti atminimo medaliai.

Dar vienas šiai datai skirtas, mūsų Centro kartu su Rūdiškių sporto klubu (sporto organizatorė Laima Sinkevičienė) ir Rūdiškių gimnazijos neformaliojo švietimo būreliu “Gyvenu sveikai” organizuotas tradicinis renginys “Nepriklausomybės mylia” Rūdiškių gimnazijos stadione vyko kovo 10 dieną. Šventėje dalyvavo Rūdiškių gimnazijos mokiniai, klasių vadovai, bendruomenė bei svečiai iš Lentvario miesto švietimo įstaigų. Rūdiškių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rima Kazlauskienė pasveikino visus su tautos švente – Kovo 11-ąja ir palinkėjo dalyviams gero starto.

Kiekvienam šventės dalyviui prizus ir dalyvio pažymėjimus įsteigė Lietuvos moksleivių sporto asociacijos projektas „OP“, finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis. Greičiausi bėgikai buvo apdovanoti Centro įsteigtais medaliais, o konkurso „Sportiškiausia klasė“ taurė (rėmėjas – Rūdiškių sporto klubas) iškeliavo į 4 a klasę (mokytoja Jolanta Dulskienė). Už pilietiškumo ugdymą ir sveikatingumo skatinimą klasių vadovams bei prizininkams organizatoriai įteikė padėkas ir po tautinę kaklaskarę.

Taip pat Aukštadvaryje vyko tradicinis krepšinio turnyras, skirtas kovo 11-ajai paminėti, kuriame kasmet kviečiami dalyvauti rajono kaimo vietovių mokyklų mokiniai.

Dėkojame visiems prisidėjusiems organizuojant ir dalyviams už dalyvavimą. Iki susitikų kituose sporto renginiuose.

2022-03-18T04:11:41-02:00

Leave A Comment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Ok