“Trakų vasaroje” ir vėl sportavome

//“Trakų vasaroje” ir vėl sportavome

“Trakų vasaroje” ir vėl sportavome

Praėjusį savaitgalį Trakuose vykusioje miesto šventėje “Trakų vasara 2022” vyko ir nemažai sporto varžybų. Vienos jų buvo krepšinio 3×3 turnyras. Krepšininkai varžėsi dviejose amžiaus grupėse, varžybos vyko rato sistema, kai visos komandos sužaidžia tarpusavyje. Viso turnyre dalyvavo 10 komandų, o nugalėtojais ir prizininkais tapo:

2005 m.g. ir jaunesni: 1 vieta – “Keksiukai”, 2 vieta – “Vokė”, 3 vieta – “Simas”.

2004 m.g. ir vyresni: 1 vieta – KK “Trakai”, 2 vieta – “Rumida”, 3 vieta – “Turistai”
Taip pat šventės proga buvo vykdomos analogiškos paplūdimio tinklinio 3×3 vyrų ir moterų varžybos:
Vyrai: 1 vieta – “Krantas”, 2 vieta – “Naujasodis”, 3 vieta – “Kybynlar”
Moterys: 1 vieta – “Trakai”, 2 vieta – “Jungtinė komanda”, 3 vieta – “Lentvaris”.
Nemažo dalyvių susidomėjimo sulaukė kūjo laikymo, o žiūrovų – svarsčių kilnojimo varžybos.
Kūjo laikymo varžybas vyrų tarpe laimėjo Mantas Mulajevas išlaikęs 8 kg. svorio kūjį 1 min. ir 20 sek., antrą vietą užėmė Mindaugas Statauskas (1.07), trečią – Virginijus Ustila (1.00). Moterys laikė 6 kg. kūjį ir čia nugalėjo Hanna Prokharava (0.32), antra liko Birutė Kavalskienė (0.31), trečia – Ieva Masilionytė (0.26).
Svarsčių kilnojimo varžybas vykdėme kartu su Lietuvos svarsčių kilnojimo federacija. Ši mintis kilo, nes Trakuose nemažai šio sporto mėgėjų, kurie aktyviai dalyvauja įvairiose varžybose, kur dažnai lipa ant prizininkų pakylos. Šiose varžybose įvairių splavų medaliais tiek individualiose, tiek komandinėse estafečių varžybose pasidabino Trakus atstovavę Birutė Kavalskienė, Mantvydas Jurošius, Sergei Trukšin, Nikolai Krisko. Po varžybų su federacijos vadovais sutarėme, kad 2023 metais Trakuose surengsime Lietuvos čempionatą.
Kaip visada aktyvūs buvo mažieji trakiečiai 1 km. bėgimo ir dviratukų-triratukų-paspirtukų varžybose.
Deja kitose gan specifinėse “Spausk ir bėk” varžybose (dalyviai turėjo nuo krūtinės spausti savo svorio štangą ir paskui bėgti 5 km.) šiemet išdrįso sudalyvauti tik dviese, bet tam yra pakankamai daug pateisinamų priežasčių. Nugalėjo Mantas Vareika (20 min., 40 sek.), Martynas Menkevičius užtruko 28 min., 35 sek. Su jėgos trikovės atstovais pasitarėme, kaip patobulinti šias varžybas ir pritraukti gerokai daugiau dalyvių. Dar šią vasarą ar rudenį pabandysime įgyvendinti sumanymus.
Ačių visiems dalyvavusiems ir iki susitikimų kituose sporto renginiuose.
2022-06-10T05:29:16-02:00

Leave A Comment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Ok